Till innehåll på sidan

Cybercampus Sverige stärker upp för att möta behovet av utbildning

Publicerad 2024-09-11

Cybercampus Sverige tar nu ytterligare ett steg för att möta behovet av kompetensutveckling för yrkesverksamma och främjandet av livslångt lärande inom cybersäkerhet.

– Vi ska utveckla utbud, täcka kompetensglapp och matcha utbud med behov, säger Mette Svensson, som anställts som affärsutvecklare för fortbildning på Cybercampus Sverige.

Utvecklingen av utbildningarna sker i samverkan med Cybercampus Sveriges medlemmar och samarbetspartners genom att skapa synergier mellan det befintliga utbud och plattformar som finns hos olika utbildare runt om i Sverige och utbildningsutbud.

Cybercampus Sverige ska fungera som den första ingångspunkten till att modifiera, anpassa och till och med skapa nytt där behov finns. För att sedan föra lärande vidare till redan etablerad utbildning eller direkt till Cybercampus Sverige och ett utbud av utbildningar.

– Jag ser fram emot att se på vilka behov som finns och att hjälpa till med matchningar och vidareutveckling som rör cybersäkerhet för att sedan föra lärande vidare till ett utbud v utbildningar som redan är etablerade på olika lärosäten, eller skapade i samarbete med Cybercampus Sverige, säger Mette Svensson.

Mette Svensson, affärsutvecklare för fortbildning.

Satsning för att täcka kompetensglapp

Mette Svenssons roll på Cybercampus Sverige som affärsutvecklare för fortbildning är en del av satsningen för att täcka det kompetensglapp som finns när det gäller utbildningar inom cybersäkerhet. Mette Svensson har en lång bakgrund med att arbeta med utbildningar och har bland annat arbetat med internationalisering av högre utbildning, samarbeten, partnerskap och projekt i rollen som Senior internationell rådgivare för Kungliga Tekniska högskolans samarbete med Indien som prioriterad region.

– Det innebar att jag skapade samarbeten med indiska partners, lärosäten och företag. Där tog jag bland annat fram UNITE!-projektet som är en universitetsallians inom ramverket för Europauniversitet, berättar hon.

De senaste åren har Mette Svensson arbetat på Nackademin, en yrkeshögskola där hon ansvarade för FöretagsNackademin som utvecklade kurser för yrkesverksamma.

– Nackademin var en av de första att bli partners med Cybercampus Sverige och därför känns det extra roligt för mig personligen att nu få vara med och verka för fortbildning inom området. Cybersäkerhet är något som berör alla och utbildning behövs inom området, säger hon.

Emelie Smedslund

Kontakta Mette Svensson